Jackal 1988Jackal Biografieukflag

JACKAL werd in 1985 opgericht en heeft de cd “Cry of the Jackal” uitgebracht na een aantal demo’s.

De cd kreeg goede reviews in metal magazines en werd gedraaid bij diverse radio stations zowel nationaal als internationaal. Ze hebben ook fantastisch reacties ontvangen uit landen over de hele wereld en vooral uit Duitsland.

Jackal heeft opgetreden met bands als Vexation, Angus, Hot Legs, Baby’s Breath, Chalice. In 1992 hield de band op te bestaan.

In januari 2007 trekken originele leden John and Rick de band echter weer uit de klei. Nieuwe bandleden werden gevonden, repetities gestart en na een spetterend debuut op 12-12-08 in de Kade in Zaandam gaat de band er weer helemaal voor!

In 2010 is originele zanger ook Erwin Siereveld weer tot de band toegetreden.

Sindsdien hebben de mannen weer aardig aan de weg getimmerd en geopend voor bands als o.a. Lizzy Borden, Tygers of Pan Tang, Picture, Higway Chile, Martyr, Vanderbuyst, Iron Fist and Custard.

In 2013 heeft Pure Steel Records een re-release van de CD uit 1989 uitgebracht met 5 extra nummers. En voor de eerste keer ook op vinyl!

De nieuwe JACKAL CD – God of War – is net uit gekomen! Kijk op de website voor links naar de Cd’s, Spotify en merchandise.

 

WIE ZIJN JACKAL?Jackal

Erwin Siereveld – Vocals
John Bouman – Guitar
Rick Waalewijn – Drums
Maxime de Koning – Bass

 

WAT DOEN ZE?

Jackal staat garant voor een dosis stevige old school metal.
Melodieus maar krachtig, hard maar afwisselend. Allemaal unieke nummers die het unieke Jackal geluid typeren. Energiek en knallend maken ze van ieder optreden een feestje!

Kortom “Metal with a Bite”

https://www.facebook.com/jackalonline

http://www.youtube.com/user/jackalmetal